Kontakt

Söker du en särskild styrelseledamot? Info om och kontaktuppgifter till enskilda styrelsemedlemmar hittar du här!
Du kan också mejla oss på malardalensfrilansklubb@gmail.com

Alla porträtt är tagna av Hasse Hedström.

Den nya styrelsen har den 20 mars 2018 konstituerat sig och ser ut på följande sätt:

Ylva Berlin, ordförande och kassör

Ansvarsområden:  Övergripande ansvar för klubbverksamheten, och bollplank för styrelseledamöterna och deras olika ansvarsområden. Samarbetsansvar med Frilans Riks. Kassör med huvudansvar för ekonomin.
Fackliga frågor: Vill få bättre kontroll över utvecklingen inom journalistiken och vad som händer med journalistkåren, hur uppdragsgivarna behandlar oss och vilka möjligheter vi har att agera de ekonomiska och juridiska villkoren för frilansjournalister. Jag är även intresserad av nätverk att bygga upp ett väl fungerande nätverk med givande möten etcetera.
Arbetar med: Redaktionschef LTF feature, frilansjournalist.
Kontakt: ylva.berlin[at]ltffeature.com, 070-797 74 96.

 

Marja Beckman

Marja Beckman, vice ordförande

Ansvarsområde: vice ordförande samt webb och sociala medier

Fackliga frågor: Jag tror på att vi måste organisera oss för att få rättvisa. Vi måste lyfta värdet av våra kompetenser så att vi får mat på bordet. Jag är också intresserad av digital kommunikation och följer med nyfikenhet hur journalistrollen utvecklas i framtiden. Självklart är det mycket som oroar, men därför måste vi fortsätta att arbeta tillsammans för att värna om vårt oberoende. Jag vill också jobba för att frilansar ska kunna få inspiration, sammanhållning och kunskap av varandra.

Arbetar med: Jag är skrivande journalist med hjärtat hos vardagshjältar. Jag skriver mest om utbildning, sociala frågor, jämställdhet och kultur. Jag är också utbildad kommunikatör inom sociala medier och tar uppdrag inom digital kommunikation.

Kontakt: marja[at]marjabeckman.se, tel 0739-861304, www.marjabeckman.se

 

Susanna KumlienSusanna Kumlien, ledamot

Ansvarsområde: Arvodesfrågor, upphovsrätt, jämställdhetsombud.

Fackliga frågor:  Kortsiktigt har det för många medieägare framstått som kostnadseffektivt att publicera åsikter och klickbeten snarare än gedigna reportage. Men vad händer med allmänhetens förtroende för journalistiken?

Det är här som vår kompetens och vår yrkeskunskap kommer in! Medieägarna behöver oss för att rädda sitt förtroendekapital när journalistiken ska utvecklas för en ny tid. Fram för kärnuppdraget och låt oss på bästa sätt ta betalt för våra tjänster!

Arbetar med: Frilansjournalist sedan förra seklet på olika ämnesområden och i olika roller (reporter, redaktör, redigerare). Digitalt och print. Favoritämne: Vetenskap.

Kontakt: susanna[at]gmail.com, 076-105 60 35

 

Beata Hansson, ledamot och biträdande kassör

Ansvarsområde: webbredaktör och biträdande kassör, ansvarig för arvoderäkningar.
Fackliga frågor: Den viktigaste fackliga frågan för mig är att få alla frilansare att inse hur mycket mer kraft som alstras när vi jobbar tillsammans.
Arbetar med: Jag är kulturvetare som även går igång på hästar, samhälls- och skolfrågor.
Kontakt: beata[at]beatahansson.se, 073–600 14 63.

 

Monica AtterbergMonica Atterberg, ledamot

Ansvarsområden: Medlemsrekrytering. Kontaktperson för verksamhet i Uppsala.
Fackliga frågor: Det är viktigt att få in fler aktiva journalister i förbundet. Alltför många står utanför och dumpar priserna. Ökad solidaritet och samarbete krävs. Vi måste informera bättre om vad SJF kan göra för den enskilde journalisten. En utökad användning av sociala medier för att nå ut med vårt budskap är en väg att gå.Upphovsrätten är central. Utan den kommer vi inte att ha några duktiga journalister i framtiden. Målet måste vara ett samarbete mellan alla upphovsrättsorganisationer som finns, i Sverige och utomlands.
Det är bra med stora utbildningssatsningar för frilansjournalister. Det ger oss nödvändiga möjligheter att hänga med i en föränderlig medievärld.
Arbetar med: Jobbat som skrivande frilansjournalist/skribent i cirka 30 år, det senaste decenniet också med fotografering. Huvudområden: Samhälls- och konsumentfrågor, hälsa kultur, och mycket mer.
Kontakt: monicaprivat[at]gmail.com, 0767 – 810 830.

 

Ronnit HassonRonnit Hasson, ledamot

Jag är journalist, kritiker, filmare och konstnär. Jag arbetar mest med kulturjournalistik med fokus på film och verkar som filmhandledningsskribent på Svenska Filminstitutet. Jag med-verkar även i olika jurygrupper för bedömning av filmer. Som konstnär ställer jag ut film och foto och har även arbetat som regissör och producent för spel- och dokumentärfilm.

Ansvarsområde: Seminarie- & kursansvarig

Kontakt: ronnit.frilans[at]gmail.com

 

 

 

Gert LundstedtGert Lundstedt, suppleant

Fackliga frågor: Arvoden och rekrytering. Upphovsrätten är också viktig och sammanhänger med arvodena, vi ser nu hur det ena mediehuset efter det andra lägger fram så kallade fulavtal för frilansande journalister och fotografer.
Dessutom vill jag ordna sociala arrangemang, alltifrån föreläsningar och seminarier till utbildning. När frilansvillkoren blivit tuffare är det lätt att känna sig isolerad.
Arbetar med: Jobbar som skrivande frilansjournalist sedan 1998.  Huvudämnen: arbetsmarknadsfrågor, kultur och kulturpolitik, och asyl- och integrationsfrågor. Är också översättare.
Kontakt: gert.lundstedt[at]gmail.com,  0702 6387 06.

 

Leonarda Arcidiacono, suppleant

Ansvarsområde: Rekrytering
Arbetar med: Frilansande journalist och fotograf bosatt i Järna söder om Stockholm. Mina specialområden är urfolk-, miljö- och hållbarhetsfrågor. Förtroendevald suppleant i Mälardalens frilansklubbs styrelse sedan januari 2017. Mitt ansvarsområde i styrelsen är frågor kopplade till rekrytering.

Kontakt: leonarda-arci[at]outlook.com, tel 076-789 77 77