På gång i Mälardalens frilansklubb under hösten 2017

På gång i Mälardalens frilansklubb under hösten 2017

På gång i Mälardalens frilansklubb

Mycket är på gång i Mälardalens frilansklubb i höst.
Vi inleder med att i september ordna två fotokurser med Hasse Hedström. En grundkurs och en mer avancerad för dig som redan hanterar en kamera.

I oktober hoppas vi ordna mingel på ett centralt beläget Stockholmsgalleri där en fotograf visar en aktuell utställning.

I november blir det After Work och möjlighet att rösta fram representanter till kongressen i april nästa år. Kom och träffa hundratals kolleger och passa på att diskutera vad förbundet behöver göra, och rösta.

Detta är bara något av allt vi gör. Detaljer om vad som är på gång hittar du på vår nya hemsida.

Välkommen att delta och engagera dig.

Några korta om Mälardalens frilansklubb. Det är den största frilansklubben med runt ettusen medlemmar. Upptagningsområdet är stort och sträcker sig från Gotland västerut till Örebro och tillbaka mot Stockholm via Västerås och Uppsala. Sedan en tid ingår även Dalarna vars klubb tillfälligt lagts ned.

I Mälardalen jobbar vi med att förbättra frilansjournalisters villkor. Det gäller alltifrån arvoden och upphovsrätt till att ordna seminarier och hålla kompetenshöjande kurser.

Har du några frågor som rör upphovsrätt, har du råkat ut för fulavtal, skamliga arvoden, har andra frågor, behöver råd, eller vill komma med idéer om vad vi kan ta upp på våra seminarier så tveka inte att kontakta oss i styrelsen.
Våra mejladresser och mobilnummer hittar du här.

Mälardalens frilansklubb är en del av Frilans Riks och Sveriges Journalistförbund.

Här några användbara länkar och verktyg:

Vad får jag som medlem?

Frilanskalkylatorn
Frilansstrategin

Frilansavtalet

Matnyttiga länkar för frilansar

Välkommen till en händelserik höst. Vi hoppas du dyker upp på våra arrangemang. Och hör av dig när du behöver oss!

Mälardalens frilansklubbs styrelse