Fotograf

Välkommen på fotokurs!

Välkommen till höstens fotokurs med Hasse Hedström, för skrivande journalister som vill bli bra på att ta bilder!

Vill du bli en bättre fotograf, lära dig hur din kamera fungerar och hur bilderna blir bra även om ljusförhållandena är komplicerade?

Jag tycker att det kan vara lika spännande och roligt att berätta en historia i bild som att skildra den i ord – och på så vis ha lite fler verktyg i den journalistiska verktygslådan. Dessutom kan jag ofta ta lite mer betalt och därmed få ytterligare ett ben att stå på i mitt frilansföretag. För jag tar naturligtvis betalt för mina bilder.

På kursen får du lära dig hur du planerar för att ta bra bilder och sedan i dator får fram bildernas kvalitet och en passande bildstil.

Vi kommer att utgå ifrån och försöka lösa de problem du och andra medverkande har när ni tar bilder. Ta med en kamera som du är van att arbeta med. Är det någon som behöver låna en kamera så är det möjligt – i begränsad omfattning.

Om du vill lära dig hur din kamera fungerar på fler lägen än automatläget, samt ta bättre bilder för print och webb – då är detta en kurs för dig!

Jag, Hasse Hedström, som håller i kursen är både skrivande journalist och fotograf, medlem i Journalistförbundet och Sveriges fotografers förbund.

Datum: 17–18 oktober 2018 klockan 10-16 ca, eller något längre om vi orkar

Plats: Birkagården, Karlbergsvägen 86, Stockholm

Obligatorisk anmälan till ylva.berlin@ltffeature.com

Avgift: 250 kronor för medlemmar i Mälardalens frilansklubb, sätts in på plusgiro 62 13 58-1  ange kursdeltagarens namn.

Icke-medlemmar kan gå kursen i mån av plats till en kostnad av 500 kronor.