Skylt med texten Learning-Knowledge-information-data

Så fixar du stipendiet

Den 31 januari är sista dagen för att söka utbildningsstipendier för perioden juli–december 2019. I september 2018 anordnade Mälardalens frilansklubb ett seminarium om stipendier.

Ylva Berlin hade den 11 september 2018 ett seminarium om stipendier med Justus Bennet från Svenska journalistförbundet, Erik Fichtelius från Publicistklubben och ordförande Hiertanämnden, samt Carsten Nilsson från Journalistfonden. Dessa tre herrar som handlägger stipendieansökningarna i de olika organisationerna presenterade stipendierna, samt hur de arbetar med stipendieansökningarna – och inte minst vad som är viktigt att tänka på när man skriver en ansökan.

Ett 20-tal klubbmedlemmar fick värdefulla kunskaper om bakgrunden till de olika stipendierna, hur mycket pengar som finns att fördela, vad man kan söka för, hur en ansökan bör se ut och vad som är viktigt att tänka på när man vill få del av pengarna. Klubben planerar att ha ett liknande seminarium under verksamhetsåret 2019.

Här är länken till Journalistförbundets stipendier för vidareutbildning.

Foto: Geralt/Pixabay