Välkommen till ett samtal om våra framtida pensioner

Välkommen till samtal om research

Den 2 december mellan klockan 17-19 i  Upplandssalen på ABF-huset i Stockholm välkomnar Mälardalens Frilansklubb till en kväll med den grävande journalisten Jenny Küttim. Hon ska tala om sitt arbete med rättsskandalen Thomas Quick – nu aktuell i och med storfilmen Quick.

Filmen Quick är inspirerad av Hannes Råstams bok Fallet Thomas Quick: Att skapa en seriemördare. I filmen porträtteras Hannes Råstam och Jenny Küttims envisa arbete för att bevisa Thomas Quicks oskuld och avslöja det juridiska rättskaos som felaktigt spärrade in Quick under 23 år på Säters rättspsykiatriska klinik. Sture Bergwall/Thomas Quick, även kallad ”Sätermannen”, var svensk kriminalhistorias största monster dömd för åtta bestialiska mord, fast han själv påstod sig ha dödat betydligt fler.

Anmälan till ylva.berlin@ltffeature.com senast den 25 november. Glöm inte att ange ev. preferenser då vi bjuder på lättare förtäring samt kaffe/te, samt ditt medlemsnummer. (Det hittar du genom att logga in hos SJF och gå in på ”min sida” eller på fakturan från Servicebolaget).