Porträtt av Philip O'connor Foto: Stevie_Antoniou

Philip O’Connor i Journalistförbundets frilanspodd

Porträtt av Philip O’Connor. Fotograf: Stevie Antoniou.

Philip O’Connor är frilans med fokus på sport – fotboll, basket, MMA med flera – och täcker ofta internationella tävlingar. Corona-pandemin satte stopp för allt. Men i Journalistförbundets frilanspodd berättar han om en väg framåt.

Philip O’Connor har sina rötter på Irland och är nu bosatt i Stockholm. Under coronakrisen har Philip tappat massor av jobb, men han är full av hopp inför framtiden. I Journalistförbundets frilanspodd berättar han om matcher inför tomma läktare, om pandemin i invandrartäta förorter som ingen skriver om och hur solidaritet och ett brett kontaktnät bland kollegorna kan vara vägen framåt.

Detta är andra avsnittet av Journalistförbundets frilanspodd. En podd om, av och med frilansjournalister. Hur ser arbetssituationen ut för frilansar under coronakrisen? Vad har förändrats och på vilket sätt? Har man arbete nu eller lever man av annat?

Här kan ni lyssna på podden.

Philip O’Connor i Journalistförbundets frilanspodd
Programledare: Noa Söderberg (t.h.) och Artur Nordfors Kowalski. Producent: Ronnit Hasson.
Musik: Noa Söderberg. Ansvarig utgivare: Petteri Flanagan Karttunen.

Här kan ni läsa mer om Journalistförbundets frilanspodd.