Hur bevakar vi politiker utan att själva göra politiska ställningstaganden?

Möt två författare som samtalar om sina erfarenheter av att bevaka Sverigedemokraterna journalistiskt.

Jonathan Lundbergs bok Sverigevänner berättar om hur Sverigedemokraterna byggt upp sin starka nätrörelse, medan de andra partierna misslyckats med detsamma.Hur bevakar vi politiker utan att själva göra politiska ställningstaganden?

Han förklarar hur och varför SD blev störst på nätet, hur det påverkar oss journalister när politikerna bygger den typen av starka kanaler på sociala medier, samtidigt som just denna väljargrupps förtroende för traditionella medier sjunker, och hur vi som reportrar kan hantera denna problematik.

Sara Recabarren bjuder på ytterligare en dimension av att bevaka Sverigedemokraterna. I sin bok Insidan berättar hon om några kvinnor utan tidigare politisk erfarenhet som ger sin in i ett snabbväxande parti som väcker kritik men också lockar människor.

Hur bevakar vi politiker utan att själva göra politiska ställningstaganden?Hon tycker att den rädsla och beröringsskräck hon sett kring ämnet är oroande. Till exempel vågade inläsaren av hennes bok inte ha sitt riktiga namn på grund av rädsla för hat och hot och enligt Norstedts förlag tackade Akademibokhandeln nej till författarsamtal av säkerhetsskäl.

Datum: Den 5 oktober kl 17-19.30 ca, ABF-huset, Per-Albinrummet, Sveavägen 41 i Stockholm

Anmälan till: ylva.berlin@ltffeature.com

Senast den 1 oktober, glöm ej att anmäla förhinder!

Övrigt: Det kommer att vara begränsat antal platser av utrymmesskäl.

Vegetarisk smörgås samt bordsvatten kommer att finnas, ange allergier i anmälan.