Författarsamtal på zoom

Författarsamtalet med Guldspadevinnaren Katarina Bjärvall skedde som planerat den andra november, dock inte på ABF. Eftersom Folkhälsomyndigheten kommit med nya råd angående sammankomster beslöt styrelsen att sända samtalet med hjälp av det digitala verktyget zoom.Författarsamtal på zoom

Ett tjugotal medlemmar hade anmält sig och ytterligare några tillkom när det blev klart att vi inte skulle mötas fysiskt.

Att bjuda på författarsamtal med hjälp av zoom var premiär för Mälardalens frilansklubb  och stämningen i styrelsen var lätt nervös innan datorerna slogs igång, eftersom samtalet dessutom skulle spelas in för att läggas ut på hemsidan. Beata Hansson var kvällens moderator.

-Det var pirrigt värre att från hemmets lugna vrå ställa bra frågor framför en massa åhörare jag inte såg. Varje pratstund bygger på att man har en person som man tycker är intressant att prata med. Men Katarina Bjärvall som skrivit boken STÖRNINGEN – ADHD, pillren och det stressade samhället och dessutom nyligen fått föreningen Grävande journalisters guldspadepris, hade alla svaren på allt jag och den övriga publiken var nyfikna på att veta denna kväll. Men till nästa digitala samtal kommer vi nog att lägga in en liten paus, det blev kanske lite mastigt ikväll.

Katarina Bjärvall berättade bland annat om hur hon hittat sina ämnen, hur hon skapar ett synopsis hållbart nog att visa för en möjlig förläggare. Hon berättade också om arbetet mer i detalj, hur man skapar dramaturgi, hanterar jäviga forskare, gör etiska avvägningar, wallraffar vid behov, håller ordning på materialet, men också hur man hanterar sin ekonomi när man under en längre tid ägnar sig åt att skriva bok.

Det inspelade samtalet kommer att finnas tillgängligt för medlemmar inom kort.