Styrelsekontakt

Söker du en särskild styrelseledamot? Info om och kontaktuppgifter till enskilda styrelsemedlemmar hittar du här! Du kan också mejla oss på malardalensfrilansklubb [snabel-a] gmail.com

Alla porträtt är tagna av Hasse Hedström.

Den nya styrelsen valdes på årsmötet den 18 februari 2021:

Marja Beckman, ordförande

Marja Beckman

Ansvarsområde: Övergripande ansvar för sektionsverksamheten, och bollplank för styrelseledamöterna och deras olika ansvarsområden. Samarbetsansvar med Frilans Riks. Även digital kommunikation.

Fackliga frågor: Jag tror på att vi måste organisera oss för att få rättvisa. Vi måste lyfta värdet av våra kompetenser så att vi får mat på bordet. Jag är också intresserad av digital kommunikation och följer med nyfikenhet hur journalistrollen utvecklas i framtiden. Självklart är det mycket som oroar, men därför måste vi fortsätta att arbeta tillsammans för att värna om vårt oberoende. Jag vill också jobba för att frilansar ska kunna få inspiration, sammanhållning och kunskap av varandra.

Arbetar med: Jag är skrivande journalist med hjärtat hos vardagshjältar. Jag skriver mest om utbildning, sociala frågor, jämställdhet och kultur. Jag är också utbildad kommunikatör inom sociala medier och tar uppdrag inom digital kommunikation.

Kontakt: malardalen[at]marjabeckman.se, tel 0739-861304, www.marjabeckman.se

Therese Quennerstedt, kassör

Ansvarsområden: Ekonomi samt seminarieansvarig i Uppsala.

Kontakt: tqjournalisten[at]gmail.com

Monica Atterberg, vice ordförande och sekreterare (delat)

Monica Atterberg

Ansvarsområden: Medlemsrekrytering, kontaktperson och seminarieansvarig för verksamhet i Uppsala, upphovsrätt, digital kommunikation.

Fackliga frågor: Det är viktigt att få in fler aktiva journalister i förbundet. Alltför många står utanför och dumpar priserna. Ökad solidaritet och samarbete krävs. Vi måste informera bättre om vad SJF kan göra för den enskilde journalisten. En utökad användning av sociala medier för att nå ut med vårt budskap är en väg att gå. Upphovsrätten är central. Utan den kommer vi inte att ha några duktiga journalister i framtiden. Målet måste vara ett samarbete mellan alla upphovsrättsorganisationer som finns, i Sverige och utomlands.
Det är bra med stora utbildningssatsningar för frilansjournalister. Det ger oss nödvändiga möjligheter att hänga med i en föränderlig medievärld.

Arbetar med: Jobbat som skrivande frilansjournalist/skribent i cirka 30 år, det senaste decenniet också med fotografering. Huvudområden: Samhälls- och konsumentfrågor, hälsa kultur, och mycket mer.

Kontakt: monicaprivat[at]gmail.com, 0738 – 28 80 50.

Artur Nordfors Kowalski, vice ordförande och sekreterare (delat)

Artur Nordfors Kowalski

Ansvarsområden: Vice ordförande och sekreterare (delat) samt med i poddgruppen.

Fackliga frågor: Jag brinner för att landets journalister organiserar sig. Att vår yrkesgrupp har en stark sammanhållning är inte bara en ekonomisk fråga för den enskilde medlemmen. En stark journalistkår som är trygg i sin yrkessituation är en förutsättning för en fungerande demokrati.

Arbetar med: Frilansande plåtande journalist bosatt utanför söder om Stockholm. Inriktningen är social-, natur- och miljöjournalistik, men det är kanske mina personporträtt som fått mest spridning. Tidigare redaktör för gatutidningen Folk är Folk som såldes av romska hemlösa.

Kontakt: arturkowalski[at]hotmail.com

Ylva Berlin, ledamot

Styrelsekontakt

Ansvarsområden:  Seminarieansvarig (exklusive Uppsala).

Fackliga frågor: Vill få bättre kontroll över utvecklingen inom journalistiken och vad som händer med journalistkåren, hur uppdragsgivarna behandlar oss och vilka möjligheter vi har att agera de ekonomiska och juridiska villkoren för frilansjournalister. Jag är även intresserad av nätverk att bygga upp ett väl fungerande nätverk med givande möten etcetera.

Arbetar med: Redaktionschef LTF feature, frilansjournalist.

Kontakt: ylva.berlin[at]ltffeature.com, 070-797 74 96.

Beata Hansson, suppleant

Styrelsekontakt

Ansvarsområde: Ansvarig för mejlutskick och medarrangör vid seminarier i Stockholm.

Fackliga frågor: Den viktigaste fackliga frågan för mig är att få alla frilansare att inse hur mycket mer kraft som alstras när vi arbetar tillsammans.

Arbetar med: Jag är kulturvetare som även går igång på hästar, samhälls- och skolfrågor.

Kontakt: beata[at]beatahansson.se, 073–600 14 63.

Ronnit Hasson, suppleant

Ronnit Hasson

Ansvarsområden: Poddansvarig

Arbetar med: Jag är journalist, kritiker, filmare och konstnär. Jag arbetar mest med kulturjournalistik med fokus på film och verkar som filmhandledningsskribent på Svenska Filminstitutet. Jag med-verkar även i olika jurygrupper för bedömning av filmer. Som konstnär ställer jag ut film och foto och har även arbetat som regissör och producent för spel- och dokumentärfilm.

Kontakt: ronnit.frilans[at]gmail.com

Firmatecknare: Marja Beckman och Therese Quennerstedt